Schokdempertestweken

Schokdempertestweken

Schokdempertestweken bij AutoFirst Eriton! Laat uw schokdempers testen.

Versleten schokdempers beïnvloeden de remweg en de wegligging van uw auto. Omdat AutoFirst Eriton wil dat u veilig de weg op kunt, organiseren wij de schokdempertestweken. Tijdens deze weken kunt u uw schokdempers laten testen! Kom dus snel langs of maak een afspraak bij AutoFirst Eriton.

De functie van schokdempers

Goedwerkende schokdempers zijn noodzakelijk voor uw veiligheid en uw comfort. De schokdempers hebben als taak om de beweging van de veren te dempen, uw comfort. Zonder schokdempers stuitert u alle kanten op in de auto. Verder zorgen de schokdempers ervoor dat de wielen contact met het wegdek houden. Dit is belangrijk voor de wegligging en de bestuurbaarheid van de auto, kortom uw veiligheid.

Ondanks dat schokdempers ontelbaar vaak worden gebruikt, gaat de slijtage geleidelijk. Doordat het geleidelijk gaat, is het lastig zelf te constateren dat de schokdempwerking minder wordt. Als de klepjes van schokdempers zijn versleten, remmen de vloeistoffen minder af. Bovendien slijt de afdichting van de zuiger langs de cilinderwand. Versleten schokdempers hebben dus een negatieve invloed op de conditie van verschillende auto onderdelen. Maar geen zorgen! U kunt nu uw schokdempers laten testen in de schokdempertestweken bij AutoFirst Eriton!

Vermoedt u dat uw schokdempers zijn versleten of wilt u voor de zekerheid toch uw schokdempers laten testen? Kom dan langs bij Autofirst Eriton!

Wist u dat…

… 1 op de 4 auto’s met versleten schokdempers rijdt?

… goede schokdempers meer invloed hebben op de wegligging van uw auto dan bijvoorbeeld winterbanden?

… een schokdemper per kilometer tussen de 5.000 en 7.000 maal op en neer veert?

… schokdempers ongeveer 180.000 km meegaan (afhankelijk van uw rijstijl)?

… schokdempers altijd per set vervangen dienen te worden om de auto in balans te houden?

… lekkende schokdempers reden kunnen zijn om uw auto af te keuren?

Genoeg reden om uw schokdempers te laten keuren tijdens de schokdempertestweken bij AutoFirst Eriton!