Besparen op onderhoud

Besparen op onderhoud

 
Op een verantwoorde manier besparen op auto onderhoud, wie wil dat nou niet?

Door geen onderhoud aan uw auto te doen neem je een risico dat gevolgen heeft voor de betrouwbaarheid en het resulteerd altijd in uiteindelijk hogere kosten en pech onderweg. Een goed onderhouden auto (en ingevuld onderhoudsboekje) levert bij inruil meer op en is makkelijker te verkopen. Maar Ook veiligheid speelt een rol. Verouderde remvloeistof veroorzaakt bijvoorbeeld een langere remweg. En versleten banden of defecte verlichting kunnen ook levensgevaarlijk zijn. Toch kun je op een verantwoorde manier wel besparen op de onderhoudskosten.

5 nuttige bespaartips

Tip 1: Rustig over verkeersdrempels
Verkeerdrempels zijn een aanslag voor het onderstel van de auto. De levensduur van de schokdempers en vering wordt door te hard over deze drempels te rijden veel korter. Neem ze met gepaste snelheid om overmatige slijtage aan dit soort onderdelen te voorkomen. Een stoeprandje meepakken kan ook gevolgen hebben voor onderdelen van de besturing en voor de banden.

Tip 2: Regelmatige controle van olie, banden, en verlichting
Een te lage bandenspanning zorgt voor een veel hogere bandenslijtage en een hoog brandstofverbruik. Een te laag oliepeil kan tot ernstige motorschade leiden. Voer dit soort eenvoudige controles regelmatig uit. Hiermee verklein je ook de kans dat eenvoudig te verhelpen of kleine gebreken (zoals een olie- of waterlekkage) door onoplettendheid tot grote schade en hoge kosten leiden. Bij ons kun je zonder afspraak langsrijden voor de gratis controle.

Tip 3: Onderdeelkeuze
Soms zijn er grote verschillen in de prijzen van onderdelen. Hiermee valt een grote besparing in de kosten voor het onderhoud te realiseren zonder kwaliteitsverlies van een reparatie. Vooral als je auto ouder begint te worden en er meer reparaties aankomen geeft dit grote voordelen. Omdat wij vrij zijn in de onderdelenkeuze en niet vanuit bijvoorbeeld een dealerschap "verplicht" zijn om duurdere onderdelen moeten monteren kun je veel besparen. Wij zoeken altijd naar de beste prijs en kwaliteit, maar kijken bijvoorbeeld ook of reparatie van onderdelen mogelijk is.

Tip 4: Origineel of universeel

Wij krijgen wel eens de vraag om uitsluitend originele onderdelen te monteren ivm bijvoorbeeld een fabrieksgarantie. Gelukkig is hier Europese regelgeving die in het kort hierop neerkomt: Een autofabrikant mag voor de garantie alleen verwachten dat er originele of gelijkwaardige onderdelen worden gemonteerd. Dit houd in dat er dus ook universele onderdelen met OEM (Original Equipment Manufacturer) kwaliteit mogen worden gebruikt zonder dat het recht op garantie vervalt. Wij gebruiken uitsluitend producten die aan deze eisen voldoen of vaak zelfs nog beter zijn.

Tip 5: Wegenwacht lidmaatschap
Heel vaak zien wij dat er aan een auto geen onderhoud wordt gedaan, maar dat er wel een wegenwacht lidmaatschap is afgesloten voor de hulp bij een geval van pech. Een dergelijk lidmaatschap kost al snel rond de 100 euro per jaar. Bij onderhoud krijg je bij Autobedrijf Eriton GRATIS mobiliteitsgarantie. Mobiliteitsgarantie is eigenlijk een mooi woord voor pechhulp en is een extra service van ons bedrijf. Naast onze scherpe tarrieven bespaar je dus ook nog eens op de wegenwacht service.

Een pas voor de mobiliteitsgarantie is 1 jaar geldig en bij elke onderhoudsinspectie gratis.