APK Keuring Leeuwarden

Is uw auto aan de APK keuring toe?

Laat uw auto APK keuring bij AutoFirst Eriton in Leeuwarden.

Wat kunt u van ons verwachten? De verplichte APK keuring geldt voor iedere auto ouder dan drie jaar. De in Europa wettelijk verplichte keuring is in eerste instantie gericht op uw veiligheid en om de uitstoot van uitlaatgassen aan de normen te laten voldoen. Daarom controleren onze APK keurmeesters onder andere het uitlaatsysteem, de remmen, de banden en de verlichting van uw auto.

Bereken uw gegarandeerde prijs! Geen reparatie zonder overleg.

Ook handig bij AutoFirst Eriton uit Leeuwarden: direct uw totaalprijs berekenen én een afspraak maken! Klik hieronder op de offerte-knop en bekijk direct uw gegerandeerde prijs! Indien wij tijdens de APK keuring gebreken ontdekken nemen wij direct contact met u op.

Aan de hand van een keuringsrapport geeft de APK keurmeester eventuele reparatie- en adviespunten aan. De benodigde reparaties en daarmee samenhangende kosten spreken wij met u door. Pas na uw akkoord voeren wij de reparatie uit.

BEREKEN DIRECT UW GEGARANDEERDE APK-PRIJS! 

Erkende RDW keuringsinstanties.

AutoFirst Eriton is een door de RDW erkende keuringsinstantie. Dit houdt onder meer in dat wij APK keuringen uit mogen voeren en APK keuringsrapporten mogen opmaken.

Op welke punten controleren wij uw auto?

Zonder al te technisch te worden geeft het onderstaande overzicht u een idee van de checklijst die wij nalopen: Algemene bouwwijze van uw auto en chassis.

 • Afmetingen en massa’s.
 • Motor en brandstofsystemen.
 • Krachtoverbrenging.
 • Banden, ophanging, wielen, assen.
 • Reminrichting, stuurinrichting.
 • Verlichting.
 • Verbinding van auto naar aanhangwagen.
 • Carrosserie, bescherming inzittenden, roest, vervorming, autoruiten, buitenspiegels.
 • Gedetailleerde informatie over de APK keuringseisen treft u op de internetpagina van de RDW.

Voordelen van de APK keuring.

Dankzij de invoering van de APK keuring is het een stuk veiliger op de Europese wegen. De keuring levert niet alleen veilige, maar ook schonere auto’s op, zelfs wanneer ze iets ouder zijn

Handige links.

APK is geen onderhoud!

Er is nog wel eens onduidelijkheid over het verschil tussen de APK keuring en onderhoud.

De APK keuring is geen onderhouds inspectie. Een APK keuring is een momentopname van een groot aantal punten die vooral met veiligheid en milieu te maken hebben. Maar bijvoorbeeld de olie wordt niet vervangen of gecontroleerd. Het is dus voor de betrouwbaarheid en het voorkomen van dure reparaties belangrijk om naast de APK ook onderhoud aan uw auto te laten uitvoeren.

Autobedrijf Eriton heeft hiervoor alles in huis om elke auto ongeacht merk en type in top conditie te houden. Hierdoor heeft u langer plezier van uw auto, en is de restwaarde bij verkoop ook hoger. Maar het belangrijkste is de waarborg voor uw veiligheid die goed uitgevoerd onderhoud u geeft. Een extra voordeel is dat u bij ons een GRATIS mobiliteitsgarantie(pechhulp) krijgt bij elke onderhoudsinspectie. Hierdoor is een duur abbonement op een wegenwachtservice overbodig.

 

Meer informatie over onze mobiliteitsgarantie vindt u hier!

AutoFirst Eriton. Uw auto op de 1e plaats.

 • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
 • Goed opgeleide monteurs
 • Persoonlijke aandacht en advies
 • U behoudt uw fabrieksgarantie
 • AutoFirst Eriton Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg.
Bovag garantie

Onze nieuwsbrief

Blijf maandelijks op de hoogte en ontvang tips, nieuws en aanbiedingen.

Lees meer
Bovag garantie

Online afspraak maken

Maak direct online een afspraak in onze online agenda!

Lees meer
Bovag garantie

Bekijk occasions

Bekijk onze occasions

Lees meer