Airco onderhoud

Ook de airco van uw auto heeft onderhoud nodig!

Vaak horen wij van onze klanten "maar hij doet het nog prima".

En dat is vaak ook nog wel zo, want een airco systeem gaat ook als hij slecht presteert proberen de tempratuur in de auto zo aangenaam mogelijk te maken, en slaagt daar ook heel lang nog in zodat u eigenlijk niets merkt. Maar het gevolg is dat de compressor harder en langer moet werken. Dit zorgt voor een veel hoger brandstof verbruik en een hogere slijtage aan het systeem. Beide kosten u (onnodig) veel geld, en ook de kans dat u door bijvoorbeeld een vastgelopen compressor langs de kant van de weg komt te staan wordt veel groter. Dit wordt versterkt doordat de olie in de compressor door veroudering niet meer in staat is om voor voldoende smering te zorgen.

Naast de comfort functie heeft een airco is een airco ook een belangrijker systeem voor veiligheid. Doordat het climaat in de auto veel beter is kunt u zich ook beter concentreren op het rijden en het verkeer om u heen. Ook de kinderen op de achterbank zorgen hierdoor voor minder afleiding. Maar misschien nog belangrijker is dat u in de koude herfst en wintermaanden veel sneller de ruiten ontwassemd heeft en houd. Hierdoor wordt uw zicht door alle ruiten veel beter.

Airco onderhoud

Per jaar verliest het airco systeem gemiddeld zo'n 10% koudemiddel. Als het airco systeem minder dan 70% gevuld is, gaat dit ten koste van de werking en het klimaatcomfort. Door gebrek aan voldoende smering van het systeem, kan er schade aan de airco ontstaan. Het advies luidt om de airco elk jaar te laten controleren, en eens in de 2 jaar* een service uit te voeren aan de smering van de aircopomp en het vervangen van het koudemiddel. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw airconditioning u koel door de zomer heen helpt en in de koudere maanden zorgt voor ontwaseming van de ruiten. Naast het onderhoud is het vooral voor uw gezondheid ook belangrijk om de binnenzijde van het systeem schoon te houden. Hiervoor gebruiken wij als gecertificeerd airco reinigings bedrijf uitsluitend de kwaliteits producten van Forté.

Forté Air Conditioner Treatment doodt als enige wettelijk toegelaten aerosol ook schimmels, de oorzaak van verschillende allergische reacties. Om te zorgen voor een gezond en veilig klimaat in uw voertuig moeten juist deze schimmels aangepakt worden. Gemiddeld zitten we bijna een half uur per dag in de auto. Een schoon en fris klimaat in de auto is daarom dus uiterst belangrijk! Tevens reinigt Forté Air Conditioner Treatment als enige aerosol de verdamper, de bron van de besmetting.

Meer informatie over de procedure en producten voor het reinigen van de airco vind u hier!

Kosten airco onderhoud

Airco check: € 19.95

Airco inspectie en preventief onderhoud, inclusief controleren van de werking van de airco.

Airco service: € 74,95 (134A)

Voor het 1234YF middel betaalt u €149,95.

Complete airco service en afvullen van het systeem.

Airco reiniging: € 34,95

Grondige reiniging van het airco systeem.

Het repareren van uw airco is goedkoper dan een volledig nieuwe airco plaatsen, reden genoeg om een airco check uit te laten voeren. Kom langs in de werkplaats of maak direct een afspraak.

* afhankelijk van het gebruik van uw airco

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang maandelijks het laatste nieuws over AutoFirst Eriton.
Tevens ontvangt u ook tips, acties en aanbiedingen.

U kunt zich hier aanmelden.

Bovag garantie

Onze nieuwsbrief

Blijf maandelijks op de hoogte en ontvang tips, nieuws en aanbiedingen.

Lees meer
Bovag garantie

Online afspraak maken

Maak direct online een afspraak in onze online agenda!

Lees meer
Bovag garantie

Bekijk occasions

Bekijk onze occasions

Lees meer